Понад 5 місяців триває повномасштабне вторгнення росії в Україні, яке повною мірою кардинально змінило життя кожного українця. За цей період у Рівненській області чимало громадських організацій почали допомагати людям з числа ВПО у своїх громадах. В основному переселенці мають можливість отримати продуктові пакети, гігієнічні набори, психосоціальну підтримку або юридичні консультації. Проте останнім часом потреби людей, які покинули свої домівки, змінилися, адже зараз є запит на отримання можливостей для спілкування, соціалізації, а батьки говорять про відсутність або брак корисного дозвілля для дітей та молоді.

Громадська організація «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН» спільно з Благодійним фондом «Рокада» вирішили змінити підхід до підтримки переселенців, а саме шукати можливості та інструменти для інтеграції жінок та дітей з числа переселенців у конкретних громадах.

Таким чином народився проєкт «Простір єднання», який передбачає облаштування безпечних просторів в громадах, де жінки і діти з числа ВПО можуть інтегруватися в локальні громади, спілкуватися, проводити час разом з дітьми і пожилими батьками, вивчати культуру регіону та отримувати психосоціальну підтримку від залучених спеціалістів.

Перший табір «Unite Camp» стартував 12 серпня у Санаторії "Горинь" на Сарненщині, щоб взяти в свої обійми діток з числа переселенців та місцеву дітвору. Це - безкоштовний дводенний дитячий табір з сучасною розвитковою наповненою програмою, яка має на меті об'єднати дітей. Табір називається Unite - бо це єднання.

Символ табору - веселка, яка нагадує, що після дощу бувають чудеса. Саме ці чудеса звичайного дитинства і має на меті показати табір Unite. Без війни. В іграх. У заняттях. У вогнищах під гітару та дружньому колі.
Кожен загін з 12 дітей супроводжує двоє досвідчених тім-лідерів. Програма розроблена психологами, а тому враховує різні особливості та вподобання дітей, а також має на меті психологічне розвантаження. Загалом участь у таборі взяли понад два десятки дітей.

Читайте також: З "Україною у серці": рятувальники Рівненщини взяли участь у благодійному забігу на підтримку ЗСУ