Деякі овочі на рівненських ринках вдвічі підскочили в ціні. Мова йде про картоплю та помідори. Відповідно коштують 15 та 12 гривень. Вперше за останні роки картопля у цю пору дорожча за помідори. А все через зливи, кажуть експерти. У північних районах області, через часті підтоплення неврожай картоплі. Що далі буде з цінами, намагалась з'ясовували наші журналісти.

Картопля по 15 гривень, а помідори по 12. Рівняни обурюються, що дані овочі вдвічі здорожчали у порівнянні з минулим роком. У 2018-му за помідори на ринках просили 7 гривень, а за картоплю 6.

Відрізняються, дорожче і неадекватно звичайно ціна, це ж Україна і це ж осінь, - каже покупчиня Ніна Безкіт.

Продавчиня Марина розповідає, що цьогорічний врожай помідор дуже малий, через рясні дощі.

Така помідора Заліщенські вони йдуть сорти, але це помідора не з Заліщика, це суто Херсонська помідора, сорт Заліщенський, але помідора Херсон, то вона вартує зараз 12 гривень, на даний час в сезон, 12-10, то це щітається, що це недорого помідора, але ще може бути, що до 10 гривень може впасти ціна нижче ціни не буде. СТИК Того року можна було таку помідору купити в даний час десь по 7 гривень, 7, получається половина, - каже продавчиня Марина Очкусь.

Минулого року придбати картоплю можна було по 8 гривень за кілограм, а цьогоріч ціна зросла майже вдвічі - 15 гривень за кілограм.

Цього року скажу вам чесно, дуже така дорога СТИК думаю, шо не родила, бо позатоплювало СТИК але я думаю картопля впаде пізніше, коли почнуть копати фермери, буде багато картоплі. Люди постійно беруть і не дивляться на ціну, 2-3 кг це саме менше беруть, - каже продавець Юрій Подобайло.

Рівнянка Галина зазначає - кожен вибирає продукти за своїми можливостями.

Ну ціни дорожче в порівнянні з прошлим роком, але вибрати можна, кожний по своїм можливостям вибирає, - каже покупчиня Галина Безсонова.

В Департаменті агропромислового розвитку кажуть, негода вплинуло на маленьку урожайність картоплі і помідор.

Вкрай несприятливі погодні умови цього року, коли Північні райони, населення коли висаджує картоплю, і воно не тільки для власних, але ж вона та картопля рухається до дітей до внуків у міста тоді вони менше користуються ринком, через сильні зливи травневі була під водою, підтоплена. Помідори я сьогодні бачила на ринку 12, а хто ходить на так званий, називається населення називає ринок дикого, вже казали можна купити по 7,50 по 8, - розповідає директорка департаменту агропромислового розвитку Надія Переходько.

Не зважаючи на поганий урожай, овочевої продукції вистачить для споживання. Проте, ціна на картоплю все одно залишається дещо вищою, ніж в минулому році. І падати найвірогідніше не буде, зазначають експерти.

Дивіться також: Скільки коштують гриби на рівненських ринках?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber