У Рівному суд призначив три роки випробувального терміну священник, який разом зі знайомим поліцейським «продавав» за 100 тисяч доларів США посаду начальника Сарненського райвідділу поліції.

Як повідомляють на сайті Район.Сарни., про це стало відомо з вироку Рівненського міського суду.

Минулого року обвинувачений вступив в змову з черговим сектора реагування патрульної поліції відділу поліції. У жовтні 2020 священник зустрівся з чоловіком, з яким пообіцяв за 100 тисяч доларів розв'язувати питання про його призначення начальником Сарненського відділу поліції.

Священник кілька разів дзвонив потерпілому і квапив з дачею грошей. Також один раз він з подільником зустрічався з чоловіком і повідомив, що спочатку можна заплатити частину суми — 25 тисяч доларів США.

На початку листопада 2020 священник з подільником знову зустрілися з жертвою біля ТРЦ «Арена» в Рівному, де останній віддав 21,4 тисячі доларів. Чоловіки взяли гроші й сказали, що повна сума за посаду залишається колишньою — 100 тисяч доларів. Після цього чоловіків затримали.

Обвинувачений підтвердив обставини злочину та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості за частиною 3 статті 15 частини 4 статті 190 Кримінального кодексу — незакінчений замах на заволодіння, шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах і за попередньою змовою групою осіб. Також сторони узгодили міру покарання — п'ять років позбавлення волі з одночасним звільненням від в'язниці з випробувальним терміном на три роки.

Суд задовольнив цю угоду з Тарасом Воланюком. Відзначимо, що Тарас Воланюк був священиком церкви УЦ КП в селі Богдашів Здолбунівського району Рівненської області. Потерпілий Віктор Михальчук — поліцейський, він служить в патрульної поліції.

Щодо подільника Воланюка матеріали виділені в інше кримінальне провадження.

Читайте також: У селищі на Рівненщині встановлять 16 камер відеоспостереження