Йдеться про об'єднання чотирьох громад Володимирецького району.

Ще 3 квітня Новаківський сільський голова видав розпорядження про утворення спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об'єднання територіальних громад. Йдеться про об'єднання чотирьох громад Володимирецького району Рівне нщини: Новаківської, Озерської, Кідрівської та Каноницької, у Каноницьку сільську об'єднану територіальну громаду.

Згідно зі ст. 6 Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" саме утворення спільної робочої групи вважається початком процедури добровільного об'єднання територіальних громад. Така ініціатива виникла у громад після того, як Володимирецька селищна рада у 2018 році відмовилась створювати ОТГ із сусідніми селами.

Відомо, що Новаківський сільський голова в кінці січня ініціював створення сільської ОТГ. Його підтримали мешканці села та депутати сільради, які в лютому на сесії надали згоду на таке об'єднання. Після цього у березні-квітні громадські обговорення та сесії сільрад відбулися у трьох сусідніх громадах, які теж підтримали таку пропозицію.

До теми: Антонівка та Великі Цепцевичі на Рівне нщині створюють ОТГ

За словами радника з питань децентралізації Рівне нського Центру розвитку місцевого самоврядування Михайла Шелепа, Каноницька ОТГ може стати четвертою об'єднаною територіальною громадою, яка буде утворена у Володимирецькому районі у 2019 році.

«Нова перспективна ОТГ може нараховувати понад 6 тис осіб. Власні доходи загального фонду бюджету перспективної ОТГ становитимуть понад 4 млн. грн., а базова дотація - понад 7 млн. грн., » - розповів він.

Об'єднавчі процеси відбуваються при консультаційному супроводі радників Рівне нського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube