У відділені здорової дитини центру первинної медико-санітарної допомоги, де проводять щеплення згідно відповідного календаря МОЗ, дітям роздавали подарунки, а батьки почули відповіді на усі запитання які їх цікавлять. Чому вакцинація від цілого переліку інфекційних захворювань нині особливо важлива - дивіться далі у сюжеті.

Маріанна Діденко родом з Київщини. До нашої області виїхала одразу після початку бойових дій. З півторарічною донькою Евеліною дотримуються календаря щеплень, тож вирішили не ризикувати: вчасно пройти профілактичну вакцинацію. Зробили це у центрі первинної медико-санітарної допомоги "Ювілейний".

Профілактичні щеплення від кору, краснухи, поліомієліту, дифтерії, кашлюка та епідемічного паротиту. Рівень вакцинації від зазначених інфекційних хвороб на низькому рівні. Тут у відділенні здорової дитини ЦПМСД "Ювілейний" до міжнародного тижня імунізації дітям, для яких, щеплення часто супроводжується стресом, підготували подарунки.

Цьогоріч перелік обов'язкових щеплень доповнить і вакцина від пневмококу. Щеплення за календарем - безкоштовні для усіх українців, їх закуповують за державний кошт. Віталій Захлевнюк - також прийшов на щеплення з донькою. Каже, бути завжди здоровим неможливо, але принаймні для цього потрібно робити максимум.

Нині щеплення особливо важливі. Чимало українців через бойові дії опинились без постійного доступу до їжі, води та базових засобів гігієни. Тож інфекційні захворювання можуть особливо інтенсивно поширюватись. А вакцинація - найкращий інструмент для профілактики можливої загрози здоров'ю.

Читайте також: У Рівненській міській лікарні влаштували традиційний Великодній конкурс