18 червня на базі тренувального полігону Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС Рівненщини відбулося урочисте відкриття навчань “Rescue Days Ukraine 2019”.

Як стало відомо, досі рятувальники ДСНС брали участь у таких навчаннях лише в якості спостерігачів та учасників.

“Зараз ми розпочинаємо перші в Україні навчання такого рівня, які наші спеціалісти проводитимуть самостійно як тренери”, - зауважив заступник Голови ДСНС Руслан Білошицький.

Він також підкреслив, що проведення Rescue Days в Україні є неабияким показником довіри до Служби, а їх результат дасть можливість Україні долучитися до проведення таких масштабних навчань на постійній основі.

За програмою змагань, упродовж чвотирьох днів рятувальники ДСНС матимуть можливість удосконалити рівень професійної підготовки з реагування на дорожньо-транспортні пригоди та навчитися працювати з новим аварійно-рятувальним обладнанням, відпрацьовувати різні сценарії ДТП на тринадцяти навчальних місцях.

Під час відкриття навчань для територіальних підрозділів ДСНС передали 12 спеціальних аварійно-рятувальних автомобілів. З-поміж інших, ключі від нових авто отримали керівники Рівне нського гарнізонів ДСНС.

Нагадаємо, що з 19 по 22 червня для відвідувачів заходу рятувальники приготували багато цікавих показових майстер-класів, а також на території полігону облаштовано різні зони для дозвілля та відпочинку як дорослих, так і дітей.

Для довідки:

Навчання “Rescue Days” почали проводити у Німеччині 8 років тому. Під час них рятувальники з усього світу опановують сучасні методи порятунку із використанням відповідного обладнання, вивчають конструкції найновіших автомобілів та загалом обмінюються досвідом з колегами з інших країн. В середньому, у навчаннях Weber Rescue Days щороку беруть участь професійні рятувальники, а також представники місцевих пожежних команд та добровільні дружини з 20-ти країн світу. Під час практичної частини розглядаються типові і досить складні сценарії ДТП за участю легкових авто, вантажівок тощо. Окремо вивчаються особливості конструкцій найновіших автомобілів, які учасники наочно розбирають за допомогою аварійно-рятувального обладнання. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber