Фото ілюстративне
Заходи із профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин проведуть у кількох районах області.

Відомо, що на всій території Демидівського, Млинівського та Радивилівського районів буде проводитись кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак), проти сказу шляхом розповсюдження приманок з вакциною із літаків.

Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм. Коли жителі області побачать літак АН-2, який розкидає приманки просимо не хвилюватися.

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Читайте також: на Рівне нщині триває сезон тиші

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.

Прохання до жителів області: при виявленні приманок - не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання застерегти своїх дітей щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber