Поліція затримала осіб, які надають послуги у сфері державної реєстрації майна.

Оперативниками управління захисту економіки в Рівне нській області була викрита корупційна схема реєстрації об’єктів нерухомості, організована суб’єктами, які надають послуги у сфері державної реєстрації майна.

Під час слідства було встановлено, що за сприяння у виготовленні технічних паспортів на три об’єкти нерухомості, із внесеними завідомо недостовірними відомостями, а також здійснення їх подальшої реєстрації в реєстрі речових прав нерухомого майна фігуранти вимагали 3600 доларів США.

Так, під час проведення оперативних заходів було задокументовано факти одержання неправомірної вигоди. Кошти отримували у два етапи.

У вівторок, 23 квітня, оперативники управління захисту економіки в Рівне нській області Нацполіції, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали одного з фігурантів під час одержання другої частини хабара.

Під час огляду особистих речей затриманого правоохоронці 2600 доларів США. Ще частину коштів неправомірної вигоди з першої передачі було вилучено під час обшуку робочого місця одного з фігурантів.

Читайте ще: за хабар сільського голову на Рівне нщині посадили під домашній арешт

На даний час вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру та обрання їм запобіжного заходу. 

Кримінальне провадження відкрито за фактом підкупу службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Про це інформує Управління захисту економіки в Рівне нській області.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber