На Рівненщині 2200 дітей не отримали першу дозу вакцини від поліомієліту. Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. Він завітав у Рівне аби перевірити як в нашому регіоні боряться з цією недугою.

Восени минулого року на Рівненщині оголосили надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Вперше за 6 років у дівчинки з Рівненського району виявили поліомієліт. Дитину паралізувало. Вона не мала жодного щеплення, бо батьки відмовлялись.

Недостатні показники вакцинації спричинили в Україні спалах цього захворювання наприкінці 2021 року, тож і сьогодні ситуацію потрібно контролювати. Відтак, із робочою поїздкою у Рівне приїхав головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. Він побував у Рівненському центрі контролю та профілактики хвороб, щоб перевірити реагування на вияви поліомієліту.

Головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов наголосив, показники вакцинації проти поліомієліту залишаються недостатніми. Минулого року на цей процес негативно вплинула пандемія COVID-19, а цьогоріч – військові дії.

Медики зауважують, перед початком навчального року усім батькам необхідно перевірити вакцинальний статус дітей. Це стосується не лише мешканців Рівненщини, але і тих дітей, які вимушено перебувають на території області. 

Читайте також: У Рівному обговорили питання співпраці з лікарями-онкологами з Харкова