У семи районах Рівненщини люди найбільше хворіють на туберкульоз. А саме у Рівненському, Володимирецькому, Гощанському, Корецькому, Острозькому, Рокитнівському та Радивилівському. А також у місті Вараш. У минулому році двоє дітей від цієї недуги померли. Це малюки трьох років та шести місяців. Таку невтішну статистику оприлюднили медики напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначають 24 березня. Більше, далі у сюжеті.

Це Роман. Звідки він та скільки років, не каже. Чоловік третій день лікується у Рівне нському протитуберкульозному диспансері. Зізнається, у нього туберкульоз.

У Антоніни плеврит. Тобто у легенях набирається рідина. Жінка щороку проходить профілактичне лікування у туберкульозному диспансері. Каже, до пацієнтів цього закладу вже звикла.

Лікарі констатують, загалом туберкульоз в області відступає. За чотири роки захворюваність знизилась на 20 відсотків. Але часто люди незнають, що вони хворі.

До теми: на Рівне нщині двоє дітей померли від туберкульозу (ВІДЕО)

У семи районах Рівне нщини, люди найчастіше хоріють на туберкульоз: у Рівне нському, Володимирецькому, Гощанському, Корецькому, Острозькому, Рокитнівському та Радивилівському. А також у місті Вараш. Також в останні роки цю недугу почали виявляти у дітей до 5 років. Двоє малюків минулого року від неї померли.

І додають вакцини БЦЖ зараз вистачає. Краще щепити дитину аби попередити недугу. Дорослим радять проходити щорічні профогляди. У разі появи підозрілих симптомів - не займатися самолікуванням, а відразу йти до лікаря. Адже найчастіше люди звертаються із запущеними формами туберкульозу, які вже важко лікувати.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber