Про це на прес-конференції журналістам повідомив начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.

Станом на травень 2019 року у Рівне нській області через діяльність бурштинокопачів знищено 3816 гектарів лісових масивів - підрахували у обласному управлінні лісового та мисливського господарства. За останній рік ця площа зменшилась на 10 га, якщо проводити аналогію з 2018 роком.  У відомстві звітують -  лісівники співпрацюють з поліцією, встановлюють обмежувачі заїзду до урочищ і вже з початку року надіслали правоохоронцям 285 повідомлень про діяльність старателів у північних районах області.

На сьогодні вже складено перелік лісових земель, які потребують рекультивації після видобутку бурштину. Це 4 300 га площ у лісгоспах Зарічненського, Рокитнівського, Березнівського, Дубровицького, Сарненського та Володимирецького районів.  Зокрема, законодавчо ці процеси нині врегульовують два підприємства - ДП "Бурштин України" та дочірнє підприємство "Укрбурштин" ДАК "Українські поліметали", які хочуть проводити ці роботи. 

"Складені та відпрацьовані графіки роботи патрулів лісівників, здійснюються спільні патрулювання лісових площ з працівниками ГУ Нацполіції України в Рівне нській області щодо недопущення фактів протиправного видобутку бурштину. Робимо багато профілактичних заходів, перекопуємо дороги, шлагбауми встановлюємо, висвітлюємо дану проблематику у ЗМІ. Станом на 2019 рік ми маємо порушених земель -  5 816 га. Динаміка зібльшення дійсно була. В 2014 році було пошкоджено 642 га, а в 2019 - 5816 га, в 2018- 5825 га. Тому порівняно з минулим роком на 10 га площа зменшилась," - повідомив Віталій Сухович. 

До теми: Лісівники впевнені, що Рівне нський заповідник загорівся внаслідок підпалу (ВІДЕО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber