Фото - Патрульна поліція
Наразі це автомобілі Skoda Kodiaq - без розпізнавальних знаків поліції. Ці авто оснащені системами контролю швидкості рухомих транспортних засобів, які надають змогу проводити вимірювання швидкості, як під час руху самого "фантому", так і коли "фантом" знаходиться на місці.

Як повідомляє перший заступник начальника ДПП України Олексій Білошицькийу Фейсбуці, у поточному році заплановано закупівлю 30 таких спецавтомобілів.

Фото - Патрульна поліція

Майже всі правопорушення швидкісного режиму будуть фіксуватися в автоматичному режимі без зупинки транспортного засобу порушника. 

"Ці авто оснащені системами контролю швидкості рухомих транспортних засобів, які надають змогу проводити вимірювання швидкості, як під час руху самого фантому, так і коли фантом стоїть в певному місці. Після фіксації правопорушення відбувається зчитування та розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою в базах даних.

Після чого метадані із відповідною інформацією відправляються до системи автоматичної фіксації, яка відповідні метадані опрацьовує та автоматично формує постанови про адміністративні правопорушення. До відповідальності, в такому випадку, притягується власник авто або належний користувач," - йдеться у дописі. 

Фото: Олексій Білошицький

Крім того, "Фантоми" будуть також фіксувати правопорушень не в автоматичному режимі за допомогою двох відеокамер, якими оснащений автомобіль. Ці камери фіксують те, що відбувається попереду і позаду автомобіля. Переважно, це стосуватиметься "найзухваліших і найнебезпечніших для учасників дорожнього руху порушень ПДР, які будуть помічати інспектори під час патрулювання фантому. Наприклад, проїзд на червоне світло чи перетин подвійної суцільної, де це дійсно могло призвести до надсерйозних наслідків". 

Притягувати порушників до відповідальності будуть інспектори, які патрулюють у "фантомах". Вони будуть зупиняти автомобілі порушників та розглядати справи про адмінправопорушення відповідно до вимог статті 35 ЗУ "Про Національну поліцію".

"Друзі, завтра (25 січня - ред.) зранку, о 8:00, автомобілі фантом ("PHANTOM") виїжджають на повноцінне патрулювання. Спецавтомобіль сертифікований за модулями "В" та "F" і унормований з усіма вимогам ДСТУ-8809:2018 Національного стандарту України й здатний до фіксації порушень ПДР. Зрозуміло, що надалі марки та моделі авто не називатимемо відкрито, бо це суперечить концепції використання таких комплексів.

Після фіксації правопорушення відбувається зчитування та розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою в базах даних.Після чого метадані із відповідною інформацією відправляються до системи автоматичної фіксації, яка відповідні метадані опрацьовує та автоматично формує постанови про адміністративні правопорушення. До відповідальності, в такому випадку, притягується власник авто або належний користувач. Майже всі правопорушення швидкісного режиму будуть фіксуватися в автоматичному режимі без зупинки транспортного засобу порушника," - зазначив Олексій Білошицький.

Це стосуватиметься і Рівненщини: в обласному управлінні патрульної поліції підтверджують цю інформацію. Нині очікують на автівки. Проте чи з'являться вони вже завтра - не зазначають.

Читайте також: На залізниці у Дубні молодий хлопець вчинив самогубство (ОНОВЛЕНО).