У селі Птича на фасаді місцевої школи встановили меморіальну дошку Миколі Гуменюку, що віддав життя за Україну під час бойових дій на Сході.

Військовий загинув у Новокатеринівці Донецької області у серпні 2014 року.


Трагедія сталася під час транспортування боєприпасів та продуктів в Іловайськ. По дорозі Микола та його побратими потрапили під обстріл, під час якого в автомобіль влучив снаряд. Хлопцю відірвало ногу, він був на знеболювальному, а вранці помер від втрати крові.

Солдата поховали в Дніпрі як тимчасово невстановленого захисника України. Тільки минулого року після ексгумації тіла воїна перепоховали на кладовищі у рідному селі.

В урочистій церемонії взяли участь керівництво району, школярі та педагоги закладу, односельчани, вояки і матері загиблих захисників України. Встановлення меморіального знаку ініціював командир батальйону територіальної оборони майор Віктор Філімоненко.


 

Ми не лише вшановуємо пам’ять про подвиг українського героя, ми прагнемо, щоб його приклад героїчного служіння Батьківщині був постійно на очах й у думках молодого покоління. Микола Гуменюк назавжди запам’ятається односельчанам, дубенчанам і всій країні як Герой, що віддав своє життя за мирне небо над нашими головами, – зазначив командир батальйону.

До дошки Героя поклали квіти, а в навчальному закладі відбувся вечір-реквієм.

 Читайте ще: в Гощі вшанували жертв політичних репресій

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber