За тиждень рибоохоронний патруль вилучив десять заборонених одиниць для лову риби.

У період з 7 по 13 березня 2019 року інспекторами Рівне нського рибоохоронного патруля було викрито 12 порушень природоохоронного законодавства. Складено 10 протоколів, оформлено два безгосподарські акти, згідно яких конфісковано вісім одиниць заборонених знарядь лову. Сума накладених штрафів склала 595 гривень. До суду передано вісім справ для притягнення винних осіб до відповідальності.

Читайте ще: у Рівному п'яний чоловік побив патрульного (ФОТО)

Для прикладу, восьмого березня на Хрінницькому водосховищі поблизу села Товпижин Демидівського району було виявлено громадянина, що проводив незаконний вилов водних біоресурсів сітками. Риби у такий спосіб йому не вдалося впіймати. Своїми діями чоловік порушив статті Закону України «Про тваринний світ». На особу складено адміністративні матеріали за знаряддя лову вилучено до рішення суду.

Шостого березня на телефон «гарячої лінії» Рівне нського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужих громадян про вилов риби у водоймі поблизу села Іваничі забороненим знаряддям лову. На місці було знайдено безгосподарське майно. Вилучено чотири одиниці ліскової сітки загальною довжиною близько 200 метрів. 

12 березня на території Білого озера, поблизу села Рудка Володимирецького району було виявлено та вилучено з водойми чотири сітки, довжиною 100 метрів. В знарядді лову риби не було.

Рівне нський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. У разі виявлення порушення - просимо терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (093) 263-39-32.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber