На військовому полігоні проводяться масштабні заходи бойової підготовки бригад армійської авіації Сухопутних військ та Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

В заході, який має на меті обмін досвідом та набуття нових спроможностей, беруть участь всі категорії льотного та льотно-підйомного складу, авіанавідники, офіцери бойового управління.

Екіпажі вертольотів різних типів, зокрема Мі-24 та Мі-8 у складі пар, ланок та ескадрилій виконують навчально-бойові завдання в складних метеорологічних умовах.

Окрім польотів різної складності, пілоти виконують завдання з висадки десанту, елементи евакуації, польоти на бойове застосування ракетного та артилерійсько-гарматного озброєння з гранично малої висоти вдень та вночі.

ВІйськові відпрацьовують навички пілотування вертолітної техніки, обладнаної приладами нічного бачення, що дозволяє літати та вести вогонь в темну пору доби на рекордно малій висоті, а в реальній бойовій обстановці приховано наблизитися, знищити цілі та безпечно повернутися в район базування.

В рамках завершення підготовки підрозділів армійської авіації буде визначено кращий екіпаж, пару, вертолітну ланку Мі-24, Мі-8.

За словами Начальника армійської авіації Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Ігор Яременко, Рівне нський полігон має добре розвинену інфраструктуру, саме тому за короткий проміжок часу тут можна виконати більше бойових завдань.

З кожним роком завдання екіпажів ускладнюються. Тут використовують нові способи виконання льотних та вогневих завдань.

Вперше за часи незалежності України навчання проходить у складі 16 вертольотів, які виконуватимуть завдання у складі ескадрильї вночі. Це є ще одним доказом того, що армійська авіація спроможна виконувати бойові завдання у складних умовах.

Читайте ще: підрозділи повітряного командування "Захід" проходять навчання

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber