фото у facebook РІВНЕ. Голос Церкви.
Як повідомляє сторона Московського патріархату, у селі Маща Костопільського району - невідомі кинули цеглину у вікно отця Даниїла Ільницького - настоятеля храму. А вже у неділю невідомі, закидали яйцями будинок в якому моляться віряни УПЦ. Ми вирішили розібратись в чому суть конфлікту та поспілкуватись із обома сторонами.

"Впродовж вихідних днів 22 та 23 лютого у селі Маща Костопілського району прихильники новоствореної ПЦУ намагались залякати та принизити священика УПЦ і його прихожан . Так у суботу , о четвертій годині ранку невідомі особи кинули цеглину у кухонне вікно в будинку протоієрея Даниїла Ільницького, настоятеля Свято-Іоанна Богословської церкви . До середини кімнати предмет не потрапив через москітну сітку, вікно ж розтрощене повністю," - йдеться на сторінці Рівне . Голос Церкви у facebook.

"Викликали поліцію, приїхала, як завжди склали протокол, - розповідає Анна Ільницька, дружина священика. – З Рівного приїзджали кінологи, собака взяла слід і вивела за межі нашого двору, далі слід пропав. Цього разу зловмисники заходили на подвір’я з боку городів, бо з центрального входу ми вимушені були поставити камеру відеонагляду і вони знали про її існування."

"Ми так розуміємо, що це така помста і приниження нашій громаді за те, що ми не захотіли прийняти правила гри від ПЦУ," - коментує матушка Анна.

Проте, журналісти Рівне 1 звернулися за коментарем і до іншої сторони конфлікту. 

"З нашої сторони ніякого протистояння не має. Ми служим в храмі Святого Іоана Богослова, вони в будиночку. По документах храм належить громаді ПЦУ, все згідно закону. Провокацій з нашої сторони теж не було. Вікно побите, будинок закиданий яйцями, факт, є фактом, але ми до цього ніякого відношення не маємо. На будинку встановлені камери, які зловмисник обійшов, а це означає, що він знав, як вони встановлені і як не потрапити на відеоспостереження. Можна різні версії озвучувати, але звинувачувати не зловивши, не можна. Приїжджала поліція, яка все зафіксувала, нам ніяких звинувачень не висовували, бо ніяких доказів, що це зробила громада ПЦУ чи її настоятелі не має," - коментує отець Іван, настоятель храму ПЦУ.

До слова, конфлікт між представниками двох конфесій в селі Маща, що в Костопільському районі, триває з минулого року.

Читайте також: Замість дітей до школи прийшли батьки: на Рівне нщині — страйк