Фото РАЕС
Перший в області клас робототехніки відкрили у місті Вараш. Тут можуть займатися діти віком від 6 до 17 років.

 Як розповіла начальник управління освіти м. Вараш Олена Корень, кошти на клас були виділені з Фонду соціально-економічного розвитку. У місті закупили обладнання, яке дозоляє контструювати роботів, програмувати їх: це ноутбуки, мультимедійний інтерактивний комплекс, принтер та 3D-принтер та чимало іншого.

Навчатися робототехніці можуть і дітки з особливими навчальними потребами.

Діти охоче працюють з цим, адже знають, що зможуть застосувати це у житті, адже це прототипи роботів, з якими працюють вчені у всьому світі.

На початку діти вчаться творити на кубиках ЛЕГО новітнього рівня, а вже далі - програмуванню. Заняття у класі факультативні.

За словами вчителя інформатики, основи робототехніки можна застосовувати і при вивченні інших дисциплін. Усе це передбачає STEM-освіта – ? напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.

STEM (S - science, T - technology – Е-engineering – М-mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). 

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube?