У Гощанському районі трирічного хлопчика вкусила змія. Дитина у реанімації. Плазун напав на малого, коли той бавились на подвір'ї. Через свій вік, хлопчик не зміг пояснити рідним, що з ним сталось. Лише наступного дня, коли нога малюка напухла, батьки поїхали у лікарню. Стан дитини вже був важкий.

Хлопсик проживає у селі Садове, Гощанського району. У родині шестеро дітей. Матвій найменший. Сестра Юля каже, того дня братик грався з іншими дітьми.

Це біля дому було. У нас там є стадіон, а біля нього рів. Там дуже багато змій. Бо там дерева, кущі. Діток десятеро було. Вони доросліші. А він самий малий був, ще незнає, що це таке. Просто всі почали втікати, а він остався, - розповіла сестра Юлія.

Змія вкусила хлопчика за ногу. Вдома він про це нікому не сказав. Лише наступного дня, рідні побачили, що у дитини набрякла нога. Йому було важко дихати. Малюка відразу госпіталізували у лікарню.

Поступив він у важкому стані, відразу ввели протизміїну отруту. Наразі стан дитини лишається важкий, але стабільний, він продовжує лікування у реанімаційному відділенні, - говорить дитячий лікар анестезіолог Рівне нської обласної дитячої лікарні Юлія Білик.

Змії зараз найбільш небезпечні, кажуть фахівці. Бо вони відходять від сплячки. Їхня отрута нині найбільш токсична, а поведінка агресивна.

Я взагалі рекомендую у весняний період не ходити такими місцями де їх можна зустріти. Тобто у корчі не лізти, де висока трава. А якщо побачили то обійдіть, ви її не чіпаєте і вона вас, - каже заступник директора рівненського зоопарку Ірина Оліферук.

Якщо гадюка вкусила, потрібно відразу звертатись у лікарню. Протизміїної отрути в області вистачає.

Поки що ми маємо і на складі і у обласній дитячій лікарні маємо. Звичайно у минулому році були покуси, але не у всіх випадках ми її призначали. Це клініцисти вирішують, як іде розвиток покусу...протікає, - розповіла головний спеціаліст ОУОЗ на Рівне нщині Людмила Яценя. 

Загрози для життя маленького Матвія не має, кажуть медики. Скільки часу він проведе у лікарні, поки сказати важко. Загалом, це другий випадок укусу змії у цьому році. Першого разу плазун вкусив пенсіонера з Дубровицького району. Однак тоді потреби введення антитоксину не було.

Читайте також: на Гощанщині хлопчика вкусила гадюка

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber