На Рівненщині через снігові замети померла жінка. А все тому, що до неї не могла доїхати швидка допомога. Проживала вона у селі Гориньград. Усі його жителі були у сніговій облозі 5 днів. На роботу добиралися на лижах, а хліб пекли вдома бо магазин був порожній. Жоден транспорт у село не міг доїхати. Наш Юрій Чорнобривець туди дістався.

5 днів у сніговому полоні. Через сильні снігопади, які накрили нашу область, жителі села Гориньград Другий залишилися відрізані від світу. А все тому, що снігоочисна техніка не розчистила до них дорогу, розповідають місцеві мешканці.

Також продавчиня розповіла, що коли дорогу до села з одного боку розчистили, хліб все ж таки привезли, але його за 30 хвилин увесь розібрали. А ще, люди жалілися на умови, в яких вони були змушені щодня добиратися на роботу.

Люди розповідають, що ходиди через коротший шлях, який з'єднує Гориньград Другий, та трасу Київ-Чоп. Кажуть, там всього 4-5 кілометра дорги, але вона не прохідна. Також через снігову облогу, усі сільські діти не відвідували школу з минулого тижня.

Та це ще пів біди. Трагедією для селян стало те, що до жінки, яка хворіла, через не розчищену дорогу не змогла приїхати швидка. І вона померла.

Лікарі рівненської екстерної медичної допомоги кажуть, що вночі був виклик. Але не від жительки села Гориньград, а від державної служби надзвичайних ситуацій. І на виклик одразу виїхала бригада лікарі, яка була найближче до Гориньграда Другого.

Валерій Ковальчук додає, що о 03:42 жінка на лінію 103 зателефонувала жінка і повідомила, що швидка не потрібна, тому що хвора померла.Рідні померлої запевняють, що жінку можна було врятувати, аби до них вчасно розчистили дорогу. Та запевняють, що декілька разів зверталися з таким проханням, але їх ніхто не почув.

Кажуть, вони просили ДСНС розчистити їм дорогу, щоб шивдка могла забрати хвору. Поки чекали допомоги, везли жінку на гужовій підводі.

Рятувальники кажуть, жінка дійсно їм дзвонила.

Ще одна жителька села Гориньгрд Другий, яка виклала у фейсбук пост обурення каже, що дорогу не чистили. Тому і сталася трагедія.

Усі дороги цього населеного пункту, належать Обласній Деражавній адміністрації, які в свою чергу найняли підрядну огранізацію ТОВ "Меридіан", яка обслуговує дорогу. Вони кажуть, що дороги були розчищені.

Поки всі один на одного скидають провину, або взагалі її не бачать - жінці життя вже не повернути. До слова, на момент зйомки, шматок бруківчаної дороги, яка була не прохідна до кінця доби була розчищена.

Читайте також: Рівненській дитячій стоматологині Інні Кравчук повідомлено про підозру