Фото ілюстративне
Укравтодор скасував сезонні обмеження через переорієнтацію експорту та логістичні проблеми. Відтак, основне транспортне навантаження ляже на дорожню мережу. У відомстві прогнозують погіршення стану автомобільних доріг, однак кажуть - рішення вимушене.

Зокрема тут на пункті габаритно-вагового контролю у селі Нова Любомирка, неподалік Рівного, вантажівки зважуватимуть вже з понеділка, 4 липня. Посилять перевірки і на інших напрямках. У службі автомобільних доріг області кажуть, обмеження скасували через переорієнтацію експорту на дорожню мережу та суттєві зміни в логістиці.

Сезонні обмеження передбачають заборону руху великогабаритного транспорту у денну пору доби при температурі вищій 28-и градусів за Цельсієм. Олег: водій ваговозу, каже водії вже звикли до перевірок, адже суми штрафів немаленькі. До рішення відноситься позитивно: пригадує як працював минулоріч.

Сезонні заборони вводяться щороку на початку літнього сезону, аби збереги дорожнє полотно. Опитані нами водії, не знали про скасовані обмеження. До такої ініцативи ставляться по-різному:

Однак, за перевищення допустимої норми, а це 40 тонн, водіїв штрафуватимуть. Водіям та перевізникам нагадують, вагові параметри перевірятимть як по загальній масі так і по осьовому навантаженню. Аби зберегти мережу доріг, яка нині стала головним шляхом надходження до України як палива, так і гуманітарних вантажів.

Читайте також: Потяг «Антонівка – Зарічне» евакуйовують з області