В селі Морочне Зарічненського району – нова амбулаторія.

Сучасний заклад з’явився на заміну старому ФАПу, який був збудований ще 55 років тому.

Село Морочне розташоване в 20 кілометрах від райцентру. Саме в такий заклад доводилося звертатися пацієнтам за медичними послугами. Косметичні ремонти надовго не покращували ситуації, адже приміщення занадто старе, розповідає в.о. завідувача амбулаторії Валерій Некрашевич. Кожного дня тут буває щонайменше 20 пацієнтів.

Побудована за понад п’ять мільйонів гривень нова амбулаторія обслуговуватиме більше 3 тисяч мешканців восьми навколишніх сіл.

Заклад збудували за типовим проектом Мінрегіону. Тут є кабінет лікаря, маніпуляційна, реєстратура, кабінет профілактичних щеплень, лабораторія та кімната здоров’я. Пацієнтів обслуговуватимуть лікар, три медсестри та лаборант.

Читайте ще: на Рівне нщині відкрили п'яту сучасну амбулаторію (ФОТО)

До слова, нещодавно в селі з’явилась сучасна дорога. Через Морочне якраз пролягає новозбудована траса міжнародного значення «Прикладники» - Зарічне – Дубровиця. Люди радіють таким змінам.

Таку ж нову амбулаторію за президентською програмою «Доступна медицина» будують і в Кухітській Волі. Розпочалася реконструкція ФАПів в селах Серники, Новорічиця, Кухче за кошти Світового банку.

Нагадаємо, Рівне нська область однією з перших в Україні реалізувала проект Президента «Доступна медицина», збудувавши вже шість нових амбулаторій.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber