16 травня вночі внаслідок сильних дощів сталося підвищення рівня води в річці Льва в населених пунктах Рокитнівського району.

Підйом ґрунтових вод спостерігався також в Сарненському, Дубровицькому, Зарічненському, Березнівському та Володимирецькому районах.

Через підйом води було підтоплені домогосподарства громадян. Відучора керівники районів стежать за ситуацією та перебувають на постійному зв’язку з рятувальниками та жителями населених пунктів.

На Рокитнівщині оперативно скликали районну комісію з питань надзвичайних ситуацій, яка вивчає завдану шкоду в кожному окремому населеному пункті й документують її. Відомо,що найбільше постраждали від зливи житлові будинки в селищі Рокитне, селах Старики, Осницьк, Рокитне, Томашгород, Вежиця, Переходичі, Блажове.

На Сарненщині від негоди найбільше постраждали населені пункти Олексіївна, Клесів, Вири, Федорівка та Сарни.

У Березнівському районі частково постраждали домогосподарства Друхова та Зірного, розповів голова РДА Віталій Люшин. Допомогу з відкачування води людям надають рятувальники спільно з представниками місцевих органів влади.

Обстежують домогосподарства і в Зарічненському районі, зокрема, в смт Зарічне та селі Бутово. Підтоплення є і в декількох приватних садибах Володимирецького і Дубровицького районів.

Читайте ще: повалені дерева, затоплені двори: північ Рівне нщини потерпає від негоди (ФОТО)

Наразі в цих районах працюють працівники ГУ ДСНС в Рівне нській області. Для допомоги населенню по відкачуванню дощової води залучено майже 50 рятувальників, 7 одиниць спеціальної техніки та 10 мотопомп.

Тим часом, на Рівне нщині знову очікують опади, рівень води в річках продовжить підніматися.

«18-20 травня в північних районах Рівне нщини передбачаються короткочасні дощі, грози, місцями град», - повідомив керівник обласного центру з гідрометеоролії Богдан Масовець.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber