Хто спить, а хто про здоров'я піклується. 1 січня із самого ранку рівнянин Володимир на Басовому Куті. Чоловік прийшов окунутися. Та перед тим він добре розминається. Хвилин 10-15 чоловік робить на березі озера різні фізичні вправи. Тільки після цього, каже буде окунатися.

Після пан Володимир прямує в ополонку, традиційно окунається три рази. І так щодня, впродовж 20 -ти років. Далі до ополонки прямують подружжя Анатолій та Ніна. Обоє купаються щодня, уже тривалий час, скільки - не пам'ятають.

"Моржі" кажуть, пірнати у холодну воду корисно - це заряд енергії та здоров'я на весь рік. Щодня не лінуючись приходять аби скупатися в ополонці. Завдяки такому загартовуванню взагалі не хворіють.

У кожного з моржів свій графік, спочатку розминаються, потім купаються або ж навпаки. Пан Роман робить вправи після купаня на свіжому морозному повітрі. Цьогоріч взяв з собою і сина, однак поки маленький спостерігає, а вже наступного року буде купатися.

Моржування - заняття неординарне і, певною мірою екстремальне, яке під силу далеко не кожному. Якщо ви хочете навчитись занурюватись у холодну воду, варто починати з літа. І поступово зробити процедуру регулярною.

АВТОР: Любов Данча, Володимир Захаров 

Читайте ще: 

Про субсидії жителів області інформуватимуть sms

Плати більше: у Рівному підняли вартість за проїзд