Це означає, що за порушниками будуть слідкувати ще пильніше. До кінця року планується впровадити 4 тестові комплекси, якими обладнають поліцейські автівки. Ці прилади дозволять фіксувати правопорушення, що відбуваються навколо поліцейського авто, навіть під час руху. Про нові іновації далі розповість Ілля Томашевський.

Поліція впроваджує нові засоби для виявлення порушників на дорогах. Перевищення швидкості, окрім камер автофіксації, фіксуватимуть спецприлади у середині поліцейського автомобіля.

Така іновація надасть можливість поліцейському бути мобільним та забезпечує додатковий момент превенції порушень. Також у МВС додали, що майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з декількох частин.

Поки що на Рівне нщині поліцейські можуть користуватися лише TruCam'ом. Втім, патрульна поліція у Рівне нській області ще на початку літа подала пропозиції щодо облаштування приладами фотофіксації порушень швидкісного режиму у сорока місцях, де ставалося найбільше ДТП.

Проте, коли на Рівне нщині з’явиться автофіксація порушень поки невідомо. Наразі закуповується 4 тестові програми, тендер на які вже оголошено. А на майбутню програму 2021-23 років закладена купівля кількасот таких приладів. 

Читайте також: Конфлікт неповнолітніх: штовханина між хлопцями зі Шпанова закінчилась смертю