У МОЗ заявили, що українці мали достатньо часу, аби придбати потрібні товари

 Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що українці могли завчасно підготуватись до анонсованого січневого локдауну та придбати необхідні товари. Про це він сказав під час брифінгу 11 січня. 

Він такж нагадав, що постанова щодо запровадження карантину була прийнята 9 грудня. 

- Тобто ми заздалегідь, за місяць показали, що прийняли відповідний документ, що буде можливо, а що - ні. Достатньо чітко пояснили, які товари будуть у вільному продажі, які магазини будуть відчинені (це такі, будуть торгувати продуктами харчування, засобами гігієни, засобами побутової хімії, медичними виробами, лікарськими засобами), а які магазини будуть зачинені (це все, що стосується промислових товарів). Я вважаю, що за ті 16 днів, які були відведені, можливо було підготуватись. Що таке підготуватись? Точно можна було розрахувати, яка кількість ноових шкарпеток або футболок потрібно людині на цей час", - сказав Степанов. 

Навіть, якщо ви не встигли придбати необхідні товари, це можна зробити в інтернет-магазині, додав очільник МОЗ. 

Нагадаємо, в соцмережах люди почали скаржитись на неможливість придбати частину товарів у супермаркетах. У свою чергу в МОЗ пояснили, що це робиться для уникнення великих скупчень у супермаркетах. 

Читайте також: У МОЗ пояснили, чим можна торгувати в магазинах та кіосках