Міністерство охорони здоров’я працює над рекомендаціями, за якими в умовах карантину можуть працювати школи у новому навчальному році. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу.

Серед варіантів, які зараз розглядаються, – температурний скринінг дітей та співробітників школи, а також антисептичні заклади у приміщенні. Фінальний список рекомендацій буде розроблений у співпраці з Міністерством освіти і науки уже найближчими тижнями, щоб у школярів та власників закладів був час підготуватися.

«Ми зараз дуже ретельно розробляємо правила, за якими діти будуть навчатися з 1 вересня. Разом із Міністерством освіти і науки ми аналізуємо всю ситуацію, дивимося, яким чином це відбувається за кордоном і хочемо взяти найкращі практики. Ми хочемо зробити процес навчання дітей максимально комфортним з одного боку, а також – максимально безпечним з іншого», - наголосив Максим Степанов.

Як підкреслив очільник відомства, серед рекомендацій щодо роботи шкіл з 1 вересня розглядається наступне:

  • перед початком роботи закладу усім працівникам вимірюють температуру;
  • дітям міряють температуру перед входом у заклад;
  • працівники і діти, з температурою, вищою за 37,2 – не допускаються у заклад;
  • батьки, які приводять дитину у заклад, повинні користуватися масками;
  • заклади мають бути оснащені антисептиками;
  • діти користуються ними виключно під наглядом вихователя.


«Це загальні речі. Все інше, буде розроблено нами на наступному тижні. І ми будемо подавати це на затвердження. Щоб всі заздалегідь знали, в який спосіб будуть навчатися наші діти, а також – щоб власники навчальних закладів мали достатньо часу і могли підготуватися до нового начального року», - резюмував Максим Степанов. 

Читайте також: На Рівне нщині діагностували 24 нових випадків COVID-19