Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 12 жовтня під час свого архіпастирського візиту на Рівненщину звершив освячення місця під будівництво храму-каплиці на честь Пресвятої Богородиці.

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 12 жовтня 2019 року під час свого архіпастирського візиту на Рівне нщину звершив освячення місця під будівництво храму-каплиці на честь Пресвятої Богородиці у місті Вараш на прилеглій до Рівне нської АЕС території.

Його Блаженству співслужили архієпископ Рівне нський і Острозький Іларіон, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, благочинний Володимирецького благочиння протоієрей Віталій Боднар та місцеве духовенство.

Після освячення Предстоятель виголосив першосвятительське слово, в якому звернув увагу присутніх на те, що храм будується в історичний час.

«Новий храм покликаний в цьому місці об‘єднати християн навколо тих цінностей, які всі ми проповідуємо. Ми закладаємо цей храм в справді історичний рік і ця подія увійде в історію не тільки міста Вараша, і не тільки в історію цього славного підприємства – Рівне нської атомної електростанції. Цей рік для нашої Церкви і України є справді історичним, тому що ми отримали довгоочікуваний Патріарший і Синодальний Томос про автокефалію Української Православної Церкви. Сьогоднішній день також є історичним, адже щойно завершилося засідання надзвичайного архієрейського Собору Елладської Православної Церкви, яка засвідчила і визнала автокефалію нашої помісної Української Православної Церкви», – сказав Митрополит Епіфаній.

Читайте також: На Дубенщині провели благодійний ярмарок з нагоди Дня захисника України

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber