Жертви бояться за свої життя, адже обвинувачений досі на свободі

 Сьогодні під Рівненським міським судом небайдужі рівняни влаштували акцію на підтримку жертв серійного ґвалтівника. Нагадаємо, нині у справі є шестеро потерпілих, зокрема серед них рівнянка Ольга Самкевич, яка напередодні просила розголосу та підтримки.

За її словами, жертви ґвалтівника бояться за своє життя та за те, що він буде мститися за їхні свідчення. Нещодавно стало відомо, що обвинуваченого суд відпустив під домашній арешт без засобу електронного стеження. Змінити запобіжний захід обвинуваченому можуть лише після того, як виявляться порушення дотримання ним обов’язків, накладених судом.

Жертви серійного ґвалтівника погодились сьогодні розповісти подробиці нападу. Як розповіла Людмила, на неї ґвалтівник напав близько двох років тому біля басейну «Авангард».

- Це був вечір. Наближався Новий рік. І я відчула спиною небезпеку. Я побачила, що за мною йде чоловік. Він побіг на мене дуже швидко… Він сходу схопив мене ліктьовим захватом та закрив рота та носа. Я скільки могла пручалася, кричала та шкрябала йому обличчя, - говорить потерпіла. - Перша фраза була: Я тебе вб’ю. І він мене дуже швидко потягнув у хащі. Я зрозуміла, що це місця йому дуже відомо. Коли я побачила, що він мене тягне повз котлован, то я зрозуміла, що там і вмру. У мене була страшенна слабкість у ногах, і я не могла довго пручатися. 

- Я - жінка, якій майже 60 років. І я не знала, що секс може бути настільки гидко. Коли я уявила, що на моєму місці могла бути молода дівчинка, не факт, що вона могла б залишитися жити після такої наруги (коли мене літню жінку, поставив на коліна, і ґвалтував так, як він хотів). Я не хочу, щоб інша пройшла через те, через що пройшла я, - каже жінка.

На рівнянку Ольгу Самкевич ґвалтівник напав у листопаді 2013 року у районі Гідрпарку. Тоді від ґвалтівника жінці вдалося втекти. Однак, чотирьох жінок він все-таки зґвалтував.

- Так, у мене є страх. Я боюсь за себе, за жінок нашого міста. Те, що я пережила, нікому б не хотіла побажати. Це гидко, - каже Ольга.

Передовсім каже жінка хоче справедливого покарання для ґвалтівника, а також відчувати себе у безпеці.
Більшість злочинів нападник вчиняв у 2013-14 роках. Але після того, як вчинив черговий замах на злочин, улітку 2019 року він був затриманий. Ним виявився 30-річний рівнянин. Від січня 2020 року, відколи справу передали до суду, і до кінця 2020 року він перебував під вартою. Проте у грудні минулого року його відпустили під домашній арешт. При цьому, яка кажуть потерпілі, вони не були про це повідомлені.

Учасники акції, що прийшли на підтримку потерпілих, вимагали справедливого та прозорого розгляду справи, а також зміни для обвинуваченого запобіжного заходу.

- Ми, очевидно, не погоджуємось з тим, що його випустили. Людина - небезпечна для суспільна. У нас є дружини та дочки, за яких ми переживаємо, - каже учасник акції підтримки Юрій.

Як повідомив прокурор Вадим Гуменюк, на сьогоднішньому засіданні мали розпочати розгляд справи по суті. Однак, захисник обвинуваченого Цуняк заявив клопотання про відвід судді Крижової, бо, на йому думку, вона є упередженою. Тож засідання перенесли. Надалі клопотання про відвід судді направлять на авторозподіл та визначать суддю, який буде його розглядати. Про дату нового засідання стане відомо згодом.

 

Читайте також: На Рівненщині затримали чоловіка, який завербував 5 дівчат для заняття проституцією