На Буковині прикордонники затримали організатора незаконного переправлення осіб через кордон і кількох його «клієнтів», серед яких були мешканці Рівненщини.

Про це повідомили в пресслужбі Західного регіонального управління ДПСУ.

Реалізуючи оперативну інформацію, прикордонники Чернівецького загону виявили рух трьох осіб у бік державного кордону. Двох удалося затримати відразу, третій удався до втечі. Затриманими виявилися чоловіки, мешканці Рівненської та Чернівецької областей, які розповіли, що місцевий житель вів їх до Румунії в обхід пунктів пропуску.

Під час подальших оперативних заходів прикордонники виявили й затримали організатора протиправної схеми. Під час спілкування затриманий зізнався, що мав нелегально доправити до сусідньої країни ще чотирьох «клієнтів» і вказав місце, де вони чекали на його прибуття.

Через деякий час охоронці кордону виявили та затримали чотирьох чоловіків, мешканців Тернопільської та Івано-Франківської областей, які й не підозрювали, що їхні плани викрито.

Згодом затримані зізналися, що за переправлення до Румунії заплатили організатору по 4 тисячі євро з кожного.

Щодо нелегальних туристів складені матеріали про адмінправопорушення.

Щодо головного організатора незаконного переправлення осіб через держкордон відомості внесені до ЄРДР та оголошено підозру за статтею 332 Кримінального кодексу України.