У Рівненському військовому госпіталі триває лікарська практика інтернів Української військово-медичної академії.

Цього року у медичному закладі набираються досвіду двоє молодших лейтенантів, слухачів першого та другого курсів факультету підготовки військових лікарів за спеціальністю «Хірургія». Під наглядом старших колег стажери виправляють переломи, вирізають апендицити і видаляють пухлини.

Максим Шалавило родом з Львівщини. Перед тим, як обрати шлях військового хірурга, закінчив Львівський національний медичний університет.

Лікар вчиться все життя, а лікар-хірург вчиться кожної хвилини. Медицина взагалі багатогранна наука, а військова – особливо, адже вона більш обтяжена обставинами, – каже Максим. – До цього можна додати і специфіку лікування військових пацієнтів, у яких нерідко виникає посттравматичний стресовий розлад. З ними завжди треба знайти спільну мову та переконати в доцільності лікування.

За плечима Володимира Деруна два курси військово-медичної академії. Сам він з Рівне нщини і у майбутньому планує пов’язати своє життя із військовою медициною. Серед причин, по яких Рівне нський військовий госпіталь привернув його увагу, виділяє чудовий колектив та його високий професіоналізм.

Наше стажування триває два місяці. Нещодавно я повернувся з 61-го мобільного військового госпіталю, що у Маріуполі. Зараз продовжую практику у Рівному, де вже стажувався минулого року. Саме тут я вперше побачив, як оперують поранених.

Провідний хірург Рівне нського військового госпіталю підполковник медичної служби Василь Савич розповідає, що досвідчені фахівці медзакладу допомагають стажерам не тільки вивчати тонкощі професії, а й діляться досвідом, набутим у польових госпіталях у зоні ООС. Роботу наших підопічних можу оцінити на відмінно. Я бачу, як вони стараються і добросовісно підходять до своєї професії. Дуже швидко вчаться, розуміють військову специфіку і здорово нам допомагають.

За останні роки в Рівне нському військовому госпіталі лікарську практику пройшли близько двох десятків слухачів першого та другого курсів Української військово-медичної академії.
 

Читайте ще: у центрі Рівного відкрили фотовиставку зі світлинами Євромайдану (ФОТО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber