Цієї неділі очільник громади збирає схід села.

Вже днями буде вирішуватись доля Степанської ЦРЛ. Все тому, що як запевняє очільник села Степан Крот, фінансування критично бракує, аби громада змогла утримувати таку лікарню. Степанська громада має серйозні проблеми з бюджетом. Втім, на зарплати медикам на початок року виділили 1 мільйон гривень. Частину коштів надійщло також субвенцією з районної казни, але цих грошей критично мало. 

"У нас немає лікаря-анестезіолога, тому ми не можемо підписати договір з НСЗУ. Та коштів у казні мало, а у нас на фінансуванні ще музична школа та будинок школяра. У неділю будемо збиратись на сході села і вирішувати долю лікарні. Очевидно доведеться скорочувати, - коментує очільник ОТГ Петро Крот

Первинна ланка медицини в громаді збережені, а от з вторинкою є труднощі. Як повідомляє пан Петро - лікарі будуть збережені, а от сам стаціонар доведеться суттєво зменшити, адже витрати є непосильними для громади. Нині лікарня не уклала договору з НСЗУ і фінансування покладено на місцевий бюджет.

Втім, лікарі-ФОПи, які підпишуть угоди з НСЗУ окремо, мають повне право брати скорочені відділення в оренду і надавати свої послуги. 

Частину приміщення лікарні вже виставлено на аукціон. Як зазначає очільник громади, 19 кв/м займе зубний лікар, що надає там послуги протезування. Однак, за право орендувати площу може позмагатись будь хто: