Одне з нових досліджень 2019 року (яке очолюва Маркос Клонізакіс) дає інформацію про те, що курці, які переходят на вейпи, швидше кидають курити.

Один з найпоширеніших способів «почати життя заново» - кинути курити, тому хтось вирішується купити електронку і атомайзер, хтось - шукає інші способи.

Бажання подолати звичку - логічне. Особливо, зважаючи на те, що куріння є серйозною причиною захворювань і навіть смерті. Але зараз, фактично, тютюн є єдиним легально доступним продуктом, який може вбити людину, а при цьому купити його може майже будь-хто.

З доступних способів кинути палити все більшої популярності набирають також електронні сигарети. Однак дискусії про їх шкоду як для самих курців, так і для тих, хто вдихає пар біля них, тривають.

Данні дослідження Маркоса Клонізакіса підтверджують висновки дослідження лабораторії Рікардо Полоса, яке було проведене в 2014 році.

За даними спостережень (які проводили протягом 12-ти місяців), близько 22% відсотків вейперів суттєво знижують споживання звичайних сигарет вже протягом 12-ти тижнів.

Більше ніж 73% з контрольної групи змогли відмовитись і від електронних сигарет і від тютюну.

На відміну від досліджень, присвячених впливу тютюну, дуже мало відомо про будь-які «довгострокові» наслідки для здоров'я, пов'язані з використанням електронних сигарет. Це відбувається головним чином через те, що вони є відносно новим продуктом і дослідники намагаються краще вивчити здоров'я людей, які використовують електронні сигарети і які ніколи не курили звичайні сигарети.

Органи охорони здоров'я Англії повідомляють, що електронні сигарети приблизно на 95 відсотків менш шкідливі, ніж звичайні сигарети. Електронні сигарети не містять деякі з найбільш небезпечних компонентів звичайних сигарет, такі як смола або чадний газ, а також важкі метали.

Сьогодні за оцінками, 2,9 мільйона людей у Великобританії регулярно використовують електронні сигарети, цей показник в 2016 році складав понад 470 000 чоловік. Даних, скільки з цих людей змогли кинути курити - немає.

Однак дослідження в цьому напрямку проводяться і зараз вони показують те, що люди, які беруть участь в нових дослідженнях, швидше за все, більше не візьмуться за куріння і зможуть остаточно побороти цю звичку.

Є надія, що з часом ці результати допоможуть проінформувати про нові правила використання електронних сигарет для того, щоб вийшло кинути курити. Важливо відзначити, що ця робота також дозволить курцям отримати більше можливостей і бути краще поінформованими, щоб вони могли назавжди кинути курити.