Ангеліна Бондар, учениця Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі, показала другий результат на Всеукраїнському конкурсі.

Цьогоріч конкурс на кращого юного кухаря України проходив у місті Дніпро. Участь взяло 25 учасників з різних регіонів нашої держави.

Рівне нщину представляла 18-річна Ангеліна Бондар, яка нещодавно перемогла в обласному етапі конкурсу.

- Під час обласного конкурсу було лише 10 учасників, а тут 25. Звичайно, і рівень їх значно вищий. Та й відповідальність. Ти розумієш, що тут судитимуть жорсткіше, судді надзвичайні, та й врешті - ти представляєш свою область!

Сам конкурс складався з теоретичної та практичної частин. Під час практичного випробування конкурсанти готували куряче філе фаршироване твердим сиром та консервованим ананасом. До цієї страви потрібно було придумати й приготувати складний гарнір. Ангеліна обрала картопляне пюре, пюре з броколі та відварені слайси з моркви. А на десерт - яблука у тісті-кляр.

Судили змагання відомі шеф-кухарі України, серед них - учасник шоу "Майстер-шеф".

- Журі ставили усім одне питання: чому ти став кухарем? Я розповідала, що люблю готувати з дитинства. Це у нас практично родинне заняття, адже дуже багато рідних мають саме кулінарну освіту. Тому я намагаюся робити справу добре, а головне роблю те, що люблю.

За підсумками двох змагальних днів рівнянка посіла друге місце у конкурсі, поступившись лише Львову.

- Я вірив, що ми ввійдемо до 5 кращих. Але так, щоб друге місце! Це дуже круто! На відбірковому турі у Квасилові всі учасники дали достойний результат. Відрив по балам був надто маленький. Але наша переможниця довела, що все зроблено правильно! Друге місце у Дніпрі тому доказ, - каже голова журі Рівне нського відбіркового етапу, співзасновник Гільдії кухарів Рівне нщини, член асоціації кухарів України, випускник кулінарної академії І.Брагіна Олександр Медведь.

Сама переможниця на призове місце сподівалась, але удача - є удача.

- Я дуже хвилювалася, поки чекала оголошення результатів. Це було важко емоційно. Дуже хотіла перше місце, але... Хорошого по-трохи, - усміхається Ангеліна.

У нагороду за свої вміння шість призерів конкурсу отримають річні президентські стипендії. На що витрачатиме кошти рівненська переможниця поки не вирішила, каже, спершу потрібно їх отримати.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівнянка потрапила до проекту "Голос діти"

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber