Фото ілюстративне
Рівняни нарікають на роботу Укрпошти. Мовляв, та губить їхні листи і вони не доходять до адресата. Один із скаржників написав про це пост у соціальних мережах. Чимало людей його підтримали. Керівництво Укрпошти каже, збої у роботі справді бувають. Але зазвичай, це не їхня вина. А чия, намагались з'ясувати наші журналісти.

Рівнянин Віталій Голубєв у кінці року звичайними листами відправляв книги кільком людям. Каже, тоді у відділенні "Укрпошти" були перебої з марками. На його листи їх теж не наклеїли, але кошти за них взяли.

П'ять адресатів листів від Віталія Голубєва так і не отримали. Ця ситуація обурила чоловіка.

Рівнянин написав пост про дану ситуацію у соцмережах. Чимало людей його підтримали. Теж висловили своє невдоволення роботою "Укрпошти".

В "Укрпошті" кажуть, по кожному конкретоному випадку завжди розбираються. Кореспонденція з Рівного завжди відправляється. Куди дівається дорогою - це вже питання не до них.

Відповідно компенсувати збитки за згублені звичайні листи, поштарі не можуть. Хіба за рекомендовані. Радять користуватися ними тим споживачам, хто надсилає важливі речі, документи та інше. Мовляв, різниця у ціні мінімальна.

Поки поштарі роздають поради, як надійно відправляти листи, споживачі, які їх втратили - чекають якщо не компенсацію то хоча б вибачень. Кажуть, підприємства завжди повинні дбати про свою репутацію.

Дивіться також: 

Хто заплатить за розбитий автопарк поліції? (ВІДЕО)