Не в землю, а у вогонь. На Рівненщині хочуть ховати людей по-новому. Не на традиційних цвинтарях, а спочатку спалювати померлих у крематорії, а прах в урнах залишати у колумбарії. Мовляв, місця останні займають в рази менше, ніж кладовища. І ситуацій, коли в одній могилі ховають по кілька людей - також не буде. Та там, де є плюси, і мінусів вистачає. Що переважить - дивіться у сюжеті.

Понад п'ятсот вподобань та майже тисяча коментарів - більшість з яких - схвальні. Так рівняни у соцмережах відреагували на запит телеканалу Рівне 1, чи підтримують вони будівництво крематорія та колумбарія. Останній - це кладовище, але на якому ховатимуть не тіла, а прах в урнах. Рівнянка Олена також "за".

У 2000-му році жінка працювала в Італії. Вже тоді там це була нормальна практика.

Була проблема одна, а може стати цілих чотири. Мешканці Великого Житина навпаки - обурюються. Бо саме на території їхнього села, де вже й так сміттєзвалище більше 50 років, мають спорудити і крематорій, і колумбарій, і притулок для тварин.

Голова Рівне нської РДА Пилипчук каже, мізкували, де розмістити крематорій, більше року. Що так буде, голова і не приховує.

Читайте ще: українці закордоном зробили свій вибір

Рівнянка Олена Кот каже, хоч вона за крематорій, колумбарій і притулок для тварин, але почувши, де все це має розміститися...

А поблизу Житина планують концентрацію бездомних тварин з усієї області. Ще чого доброго, утримувати це все добро ОТГ доведеться, обурюються люди.

Чи утримуватимуть притулку для тварин, голова ОТГ чіткої відповіді не дає. Що все це будуватиметься у них під носом, люди дізналися із соцмереж. Одразу забили на сполох...

Та журналістам голова райдержадміністрації зовсім інше каже. Якби не вийшло так, остерігаються люди, що останнє заберуть.

А от чи буде вибір у мешканців Житина? Слід дочекатися результату громадських слухань, які відбудуться через місяць.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber