На Рівненщині чоловік виготовляє ковбасу, аналогічну мацику. Для тих хто не знає - це натуральний сиров'ялений продукт із м'яса свинини зі спеціями, який готується кілька місяців. Житель Зарічненського району трішки удосконалив рецепт поліського делікатесу, відповідно скоротив і термін приготування. Замість мацика, робить ковбасу. Готує її з додаванням навіть коньяку.

Це традиційний поліський делікатес, сиров'ялена ковбаса. У цьому приміщенні, де вона достигає, панує надзвичайний запах. Житель села Морочне, що на Зарічненщині, Віталій Демчук - вже три роки її виготовляє.

Даний спиртний напій додає ковбасі запах та зберігає колір м'яса. А загалом рецептура приготування стародавня поліська, перейнята з дідів - прадідів.

Віталій Демчук практично власноруч виготовляє ковбасу. Спершу шукає по області здорових свиней бо власних не тримає. Самостійно коле, розбирає, а потім приступає до процесу приготування ковбаси. Частково допомагають рідні.

Дивіться ще: скільки цьогоріч коштуватиме для рівнян Великодній кошик? (ВІДЕО)

Ковбаса в'ялиться місяць. Стоїть у приміщенні вологовідбирач. Обов'язково м'ясний виріб перевертають, перевішують іншим боком.

Готова ковбаса повинна мати міцну фактуру. Розрізаємо і перевіряємо, яка вона всередині.

Даний поліський делікатес гармонійно підходить до святкового столу, а також молодь полюбляє сиров'ялену ковбасу до пива. Віталій Демчук не планує у подальшому удосконалювати рецептуру, каже берегтиме те, що передано йому від предків.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber