Точені вилиці роблять обличчя стрункішим, надаючи йому витонченості. Останнім часом стало популярним підкреслювати цю частину обличчя за допомогою макіяжу. На щастя, сьогоднішнє різноманіття косметичних засобів дозволяє вибрати один або кілька способів, що дозволяють зробити це. Ми підготували для вас кілька порад, які допоможуть вам уникнути помилок і домогтися кращого результату.

1. Визначте свої дії

Щоб скорегувати вилиці макіяжем, необхідно додати на них відблиски, а підвиличні западини потрібно буде затемнити, посиливши тим самим природну тінь. Якщо ж вам здається, що вилиці на вашому обличчі зовсім відсутні, існує спосіб, який легко переконає вас у зворотному. Випнете губи вперед, а потім відсуньте їх убік в такому положенні. Так вам буде легше зрозуміти, що вам належить висвітлити, а що - затемнити, щоб все виглядало природно і красиво.

2. Існує кілька популярних способів корекції скул за допомогою макіяжу:

Пудра. Це засіб має холодно-коричневий або сіро-коричневий відтінок, що дозволяє зробити намальовану тінь максимально природною. Корекцію таким способом я вважаю найлегшою і зручною, головне - пристосуватися. Штучна тінь кладеться в підвиличну западину за допомогою кисті з натурального ворсу. Краще брати скошену кисть або середню кисть у формі краплі.

Кремові коректори. По суті, вони виконують ту ж функцію, що і пудра, тобто їх використовують для затемнення ділянок лиця, для створення тіні. Їх наносять після нанесення тональної основи, але до нанесення пудри, за допомогою кисті з синтетичного ворсу або бьютіблендера. Розтушовувати кремові коректори краще відразу після їх нанесення. Тушувати необхідно акуратно і ретельно, інакше вони створять ефект «бруду» на обличчі.

Хайлайтер. Якщо перші два способи спрямовані на затемнення підвиличних западин, то хайлайтер навпаки дозволяє висвітлити необхідні зони на обличчі, тим самим додавши їм обсягу. Якщо стоїть завдання виділити вилиці, то немає нічого простішого, ніж нанести на них хайлайтер. Ви отримаєте необхідні відблиски, і візуально вилиці збільшаться в обсязі.

Рум'яна.

В якості самостійного засобу для корекції скул рум'яна, звичайно, не підійдуть. Багато роблять помилку, наносять їх в під виличні западини. Робити цього не потрібно, оскільки лице відразу набуває дещо збуджений вид. Залиште цю зону для пудри, а ось рум'яна нанесіть на щічки. Вони додадуть обличчю здорової свіжості . Не забувайте, що ви можете не обмежуватися одним засобом, ви можете використовувати комбінацію як декількох з них, так і всі засоби відразу.

Враховуйте свій тип лиця 

Можна сказати, що формула ідеальних скул виведена в першому пункті. Здавалося б, що складного: затемнити те, що має бути в тіні і висвітлити те, що повинно виділятися. Однак для кращого ефекту необхідно враховувати і власну індивідуальність. Кожен тип лиця має певні особливості.Спирайтеся на шпаргалку, наведену вище. Темні зони пропрацюйте за допомогою пудри, а на світлі – наносіть хайлайтер. Або, в залежності від бажаної інтенсивності, обмежтеся одним засобом на вибір.

Не переборщіть

Неважливо, вирішили ви скорегувати вилиці, вдавшись тільки до одного засобу, або ж використовувати всі продукти відразу, знайте міру. Особливо, якщо це денний макіяж. До слова, для денного макіяжу краще використовувати сухі продукти: пудру і хайлайтер. Або щось одне з цього.

Для макіяжу на фотосесію скористайтеся кремовими коректорами, нанесіть на обличчя пудру і продублюйте корекцію сухими засобами. Камера «з'їдає» інтенсивність макіяжу, тому в цьому випадку переборщити важко.