Найпопулярнішим способом самостійної корекції брів є видалення волосків пінцетом. Це досить просто, не вимагає фінансових і тимчасових витрат. Однак необхідно придбати якісний інструмент, щоб робота з ним була більш легка і приємна.

Види пінцета 

Пінцет з прямими краями зазвичай використовується для корекції широких і густих брів, оскільки здатний захоплювати відразу кілька волосин. Зазвичай такі пінцети не використовуються в побуті, зате є популярними серед майстрів-бровистів.

Пінцет зі скошеними краями - найпоширеніший варіант. Він підійде для будь-яких брів, дає можливість видаляти волоски одинично, до того ж як довгі, так і дуже короткі.

Пінцет з загостреними і тонкими краями підійде для видалення врослого волосся, а ось саму корекцію їм робити незручно.

Автоматичний пінцет популярний серед майстрів-бровистів, оскільки дозволяє швидко видаляти волоски за рахунок того, що захоплює волоски і миттєво їх висмикує. Самостійно працювати таким пінцетом дуже складно, оскільки його необхідно тримати під певним кутом.

Пінцет в формі ножиць - ще одна варіація. Він дозволить тримати прилад в руках, немов це звичайні ножиці. Краї можуть бути скошеними або прямими. Річ ця, м'яко кажучи, на любителя, оскільки форма дуже незвична.

Як вибрати пінцет?

Рекомендується купувати пінцет в спеціальних магазинах. Саме в них консультанти допоможуть підібрати модель, яка буде підходити саме вам . Крім цього, як правило, в таких магазинах є можливість заточування пінцета, як відразу після покупки, так і після використання. Коли ви візьмете щипчики в руки, звернітьувагу на працюючий механізм, на самі кінчики. Стуліть їх і подивіться на пінцет зверху: нічого не повинно випирати з-під нього, і він повинен замикатися максимально щільно.

Перевірте так само внутрішню частину пінцета. Якщо він заточений, то із середини він буде злегка стесаний, тобто не буде ідеально гладким. Стуліть краї пінцета і проведіть їм по шкірі: він не повинен травмувати, дряпати або викликати дискомфорт. Це дасть вам можливістьпозбавлятися від найкоротших волосків. Добре заточений не тільки зсередини, але і зовн іінструмент дозволить вам безпечно виконати корекцію.

Розмір пінцета повинен підходити особисто вам і бути зручним для роботи.Пінцет повинен бути виконаний з нержавіючої сталі. Саме цей матеріал гарантовано не вступить в реакцію з будь-якими косметичними та дезінфікуючими засобами.