Кому, скільки, ЗА скільки і НА скільки - депутати на сесії Рівнеради вирішували, яким користувачам продовжити договір оренди землі, а хто обійдеться. Подекуди кричали-сварилися так, що вуха закладало. По-суті, міська рада поділилися на два табори, кожен з яких закидав один одному обвинувачення. У кожного були свої аргументи, та що ж, врешті, вирішили - давайте подивимося.

Сесія Рівне ради хоч і розпочинається із запізненням, та перцю їй не позичати.

Більше двох з половиною гектарів землі депутати своїм рішенням віддали в постійне користування Рівне облводоканалу. На цій території знаходиться насосна станція, свердловина та резервуари з водою. Разом з тим, на рік продовжили договір орендарям на вулиці Шухевича, хоча і не без сумнівів.

Читайте також: У Рівному нардеп влаштував вогняне шоу під вікнами медзакладу

А от Подільському управлінню капітального будівництва Міністерства оборони України хотіли відмовити в продовженні договору оренди, та вирішили почекати. І все - через борги.

Депутат Сергій Васильчук запропонував два можливі варіанти вирішення проблеми.

У результаті, зійшлися на тому, щоб питання зняти з порядку денного і вивчити його до наступної сесії. Та от у випадку із підприємством "Компанія Райз" вирішили не чекати. Бо з жовтня 2017 року не сплачують у міський бюджет орендну плату. Борг - майже мільйон гривень. І тут найшла коса на камінь.

Читайте також: На сесії Рівне ради сперечаються за мільйонний борг підприємства

В результаті обрали середину: договір розірвали, як виявилося - у суд прокуратура на стягнення боргу вже подала, а от виставляти земельну ділянку на аукціон поки що не будуть.