гу нп
До поліції сьогодні, 16 квітня, близько 12:30 години повідомив рівнянин, що на подвір’ї його 85-річного сусіда на вулиці Січових Стрільців в обласному центрі лежить предмет, зовні схожий на гранату.

На місце події прибула слідчо-оперативна служба, працівники вибухотехнічного відділу ГУНП, ГУ ДСНС та медики. Рятувальники евакуювали господарів приватного будинку та мешканців сусідніх помешкань.

За результатами огляду спеціалісти-вибухотехніки встановили, що на столі літньої кухні господарства знаходилася граната РГД-5 із запалом. Поліцейські її розрядили та привели у безпечний стан.

Наразі поліцейські встановлюють всі обставини події, зокрема, як боєприпас потрапив до господарства 85-річного пенсіонера. Чоловік проживає разом із дружиною та дочкою. Остання на той час була відсутня.

Правоохоронці закликають громадян і надалі проявляти пильність та чітко виконувати інструкції у разі виявлення підозрілого предмету: не торкатися та не наближатися до нього, негайно повідомити на спецлінію 102 та забезпечити недопущення сторонніх осіб до виявленого предмету.  

Читайте також: Спіймали й покарали по-своєму: як дубенські рятувальники дали раду паліям трави