На Рівненщині знову гинуть бджоли. Пасічники переконані - тут не обійшлося без впливу агровиробників, які кроплять поля.

 Про перші загибел бджіл у соціальних мережах повідомили жителі сіл Кустин та Сергіївка Рівне нського району.

За тим з'явилася інформація про загибель бджіл у Гощанському районі. У жителів Малятинської сільської ради 8 квітня загинула значна кількість бджолосімей. Про це йдеться на сайті Гощанської РДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бджолярів попереджають: на Рівне нщині кропитимуть поля

За результатами досліджень в зразках бджіл було виявлено імідаклоприд — інсектицид, який є дуже небезпечний для комах. Втім, жодне з підприємств, які працюють на території району використання цих пестицидів не підтвердило.Вони у всьому звинувачують агровиробників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині мед може стати дефіцитним? (ВІДЕО)

Як розповів голова Спілки пасічників Рівне нщини Андрій Тимощук, пасічництвом на Рівне нщині займаються підприємства у Млинівському, Острозькому, Радивилівському районах. У приватному секторі в області працює майже півтори тисячі пасічників, а от паспортизовані з них лише 342.

- Цього року по всій Україні були великі потрави. Багато пасічників цього року здавали і мертвих бджіл, і проби грунту, насіння, але нічого не знаходили. Проте агровиробники - це точно одна з причин. Важко встановити хто, бо іноді заходить три агровиробники - один сіє, інший кропить, третій ще щось робить. Але факт лишається фактом: після робіт гинуть бджоли, - каже Андрій Тимощук.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber