Не для вигоди та похвали. Житель Дубенського району самотужки прибрав ліс від склотари. За декілька років Тарас Стець назбирав тонни пляшок. Не стали у заваді хлопцю навіть проблеми зі здоров'ям, які турбують його з дитинства. Поспілкуватися з рідними, та на власні очі побачити вагомий вчинок Тараса, випала нагода нашій знімальній групі. Детальніше про це у спецрепортажі.

Декілька років та більше семи тон склотари. Тарас Стець самотужки прибрав рідний ліс від пляшок. Хлопець мешкає у селі Мартинівка, що на Рівне нщині . Попри проблеми зі здоров'ям - в хлопця синдром Робена - вроджений порок щелепно-лицевої частини та відставання в психомовному розвитку, він робив добру справу з власної ініціативи.

Взагалі дуже хороший хлопчина як ви бачите його руки. Допомагає у всьому, що може зробити своїми власними силами. Дуже добрий він до чистоти ідеальний, розповідає сестра Ірина. 

Про вчинок Тараса ніхто навіть не здогадувався - поки не побачили все на власні очі, розповідає Ірина. А першим розсекретив добру справу хлопчини - сусід.

Дивіться також: у Рівному стартувала благодійна акція "Паска для друга" (ВІДЕО)

Втім не вірити з часом було не реально. Адже купа пляшок збільшувалася на очах. Та незрозуміла кольорова гамма виблискувала з лісу все яскравіше.

Ми з донькою пішли одного разу по гриби. Коли ми зайшли, слів не було, ні в мене, ні в доньки. Купу скла хотіли забрати, але все не доходили руки. Втім з часом купа скла стала примітною для всіх.

Відтак селяни все таки організувалися. Вирішили перебрати та вивезти зібрану Тарасом склотару з лісу.

Праця не для вигоди, не для одобрення, чи похвали. Тарас часто любить проводити час наодинці з собою, відтак місцевий ліс найкраще місце для прогулянки та думок, додає сестра Ірина.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber