Отже, у вас з'явилося бажання зменшити щоденне споживання кави. Незалежно від причини (навіть, якщо вона дуже вагома), поставтеся до цього розумно. Зрештою, ми дійсно п'ємо багато кави. Однак розлучатися з улюбленою звичкою досить складно, і для кожного контраргумент завжди знаходяться незліченні переваги для здоров'я.

Отже, чи корисна кава без кофеїну?

Кава без кофеїну, як і звичайну каву, все одно містить багато антиоксидантів. І, хоча в дікефе цих антиоксидантів може бути трохи менше - все кавові плюси в ньому залишаються.Кава може допомогти запобігти раку і навіть діабет 2 типу, - причому незалежно від наявності кофеїну як такого.

Кава без кофеїну має багато інших переваг, деякі з яких обумовлені саме мінімальним вмістом кофеїну


Ряд досліджень показує, що споживання кави без кофеїну призводить до зниження ризику розвитку раку прямої кишки.

Дослідження на щурах (поки на щурах) показало, що гризуни, яким наливали дікеф, краще справлялися з когнітивними завданнями. З цього випливає, що таку каву може боротися зі старечими змінами в мозку.
Споживання кави - як без кофеїну, так і з кофеїном - захищає нейрони мозку і може допомогти запобігти таким хворобам, як хвороба Альцгеймера і Паркінсона.

Дікеф навіть бореться із запальними процесами і депресивним станом.

Але чи дійсно дікеф краще?

Звичайну каву, безумовно, має довгий список плюсів для здоров'я, але це не означає, що він однозначно корисніше. Оскільки кава з кофеїном більш детально вивчена, ми знаємо про неї набагато більше - звідси і всі ці переваги.

Але є і ще один ключовий фактор: що робити людям, які не переносять кофеїн? Багато з них страждають від таких симптомів, як кислотний рефлюкс, печія і дискомфорт в шлунку навіть після однієї чашки кави. Чи не найприємніший спосіб почати день, погодитеся! Але, оскільки процес видалення кофеїну може зробити каву більш м'яким, то дікеф знижує подібні симптоми.

До речі, так, кофеїн - це наркотик. І, хоча він не викликає жорсткого звикання, регулярне його споживання все ж може привести до надмірної любові до кави і симптомів відміни.Кофеїн також може погано взаємодіяти з деякими лікарськими препаратами. Отже, дікеф є набагато більш безпечним вибором.

Однак не забудьте проконсультуватися з усіх тривожним вас питань з лікарем!