За тиждень в Рівненській області зареєстровано 100 нових випадків захворювання на кір.

Найбільше хворих зареєстровано у Березнівському (19 хворих), Рівне нському (17), Сарненському (11) районах та м. Рівне (11). Серед захворілих 70 дітей. Впродовж тижня в інфекційні відділення госпіталізовано 63 хворих, з них 38 дітей, йдеться в інформації Рівне нського обласного лабораторного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівне нському будинку дитини зафіксовано спалах кору: захворіло 5 вихованців

Зареєстрований спалах кору в Зорянській НВК «Школа-гімназія», де захворіло 4 учні. Серед захворілих 2 дітей не мають жодного щеплення проти кору, а одна дитина не отримала чергового щеплення. Не зважаючи на вимоги законодавства не щеплені діти продовжують відвідувати організовані дитячі колективи. При проведеному аналізі щепленості проти кору учнів даного закладу було встановлено, що 215 школярів (27,2%) не щеплені проти кору (53 не мають жодного щеплення, а 162 чергового щеплення проти кору).

Нових випадків кору у КЗ «Рівне нський обласний спеціалізований будинок дитини» не зареєстровано. Діти, які перебували на лікуванні вже виписані із стаціонару.

Найефективнішим засобом запобігання захворюванню на кір є щеплення. Отримати його можна у комунальному медичному закладі, де ви підписали декларацію із сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром. 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber