Вчора, 28 березня, в сільському клубі відбулися громадські слухання, на яких мешканці села Розваж вирішували чи підтримувати ініціативу сільського голови щодо приєднання громади до міста обласного значення Острога.

На зібрання прийшло більше ста жителів.

На слуханнях виступили сільський голова та Острозький міський голова. Перший детально пояснив, чому почав процедуру приєднання, а другий зробив акцент на перевагах від такого об’єднання для обох громад.

За словами радника з питань децентралізації Рівне нського Центру розвитку місцевого самоврядування, який теж був запрошений на громадські слухання, переваги від такого приєднання, очевидні.

«Селяни матимуть можливість обслуговуватися в міському Центрі надання адмінпослуг, міські комунальники надаватимуть селянам послуги з вивозу сміття, суттєво зросте бюджет об’єднаної громади і, відповідно, збільшиться суми коштів, які підуть на розвиток села. А це ремонт доріг, тротуарів, ігрові майданчики тощо.
Спільно новоутворене ОТГ, без вказівок згори, управлятиме закладами освіти, культури та медицини. У комунальну власність буде передана земля сільськогосподарського призначення, яка є поза межами населених пунктів і громада зможе ефективніше управляти цим та іншими ресурсами. Нарешті, буде фінансова спроможність будувати серйозні інфраструктурні об’єкти», - розповів він.

Двогодинне обговорення завершилось голосуванням, на якому понад 90 відсотків з числа присутніх членів громади підтримали ініціативу про приєднання села до міста.

Тепер своє слово мають сказати депутати сільської ради, які і будуть приймати рішення про надання згоди на приєднання.

Читайте ще: на Рівне нщині ОТГ придбала сучасну "швидку"

Таким чином, місто Острог може стати другим містом обласного значення на Рівне нщині , яке утворить ОТГ. У минулому році це вже зробило місто Вараш.

Будьте з нами: Telеgram   Facebook   Instagram  Viber   Youtube