Якісна медицина. У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили два оновлені відділення. Це сучасний травмпункт та Центр відновного лікування. Щомісяця там проходять реабілітацію десятки дітей з усієї області. А відтепер проводитимуть і стаціонарне лікування для дітей із хворобами нервової системи. Як тепер виглядають оновлені відділення - дивіться далі.

Тетянка із Городища отримує допомогу в оновленому реабілітаційному відділені Рівненської обласної дитячої лікарні. Дівчинка займається щодня по пів години упродовж 2-ох тижнів.

Відтепер в оновленому реабілітаційному відділені надаватимуть стаціонарне лікування дітей із хворобами нервової системи.

В середньому в місяць близько 40 дітей тут проходять амбулаторну реабілітацію. З неврологічного відділення 60-70 дітей проходить стаціонарне лікування. Також тут проводять масажі, лікувальну фізкультуру та навіть психологічну реабілітацію.

Зокрема, впродовж минулого року різні процедури пройшли більше 4 тисяч дітей.

8-річний Давид у цьому центрі з 2014-го року. За цей час, різниця колосальна, розповідає мама хлопчика.

А от для 13-річного Владислава це вже 37 курс реабілітації. У хлопчика родова травма - монопарез лівої руки. Раніше він навіть не міг її підняти. Лікування розпочали, коли Владиславу був один рік.

Раніше до відновлення це відділення було наполовину менше. Місця ледь вистачало порівняно із тим, що вдалося зробити зараз. Тепер тут комфортні умови, як для дітей та їх батьків, так і працівників.

Реабілітаційне відділення вдалося зробити за 2 місяці. Коштувало воно 4 мільйони. Гроші залучали свої, з бюджету області, долучалися навіть благодійники.

Крім того, за півтора місяці вдалося оновити і травмпункт. Це перший капітальний ремонт із відкриття.

За минулий рік травмпункт у дитячій обласній лікарні прийняв близько 10-ти тисяч дітей. За 2022 рік за допомогою до відділення звернулися більше 7 тисяч дітей із різними травмами.

Ремонт в травмпункті обійшовся у ще півтора мільйони.

Крім того, Рівненська обласна дитяча лікарня зараз займається облаштуванням укриття. Начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль дав задачу завершити ремонтні роботи за 2 місяці.

 Читайте також: У Рівненській обласній бібліотеці закликаються донатити книжки