Головний пожежний інспектор Рівненщини, якого ще в березні затримали на хабарі - нині ж через суд хоче повернути отримані грошові кошти назад. Мовляв обшук проводили без відповідної ухвали суду. Нагадаємо, у чоловіка окрім 400 доларів та майже 30 тисяч гривень, знайшли і записи, де було вказано хто вже пройшов відповідну перевірку. Більше - далі у сюжеті.

Головний пожежний інспектор Рівненщини Віктор Сульжик ще цьогоріч у березні погорів на хабарі, тож нині на лаві обвинувачених. При затриманні виявилось що чоловік вів цілу "бугалтерію" підприємців, яким треба було пройти перевірку на дотримання протипожежних вимог.

400 доларів, 29 тисяч гривень, флеш-накопичувачі та два мобільних телефони. Усе це під час обшуків у начальника управління було вилучено, як і його особисті записи, де вказана 31 особа та зазначені грошові кошти, які він вже отримав та планував отримати. Згідно цих записів лише за 4 дні березня він отримав неправомірної вигоди на суму у 35 з половиною тисяч гривень. А нині ж, через суд вимагає повернути йому арештоване майно, яке по-суті є доказом отримання хабара. Мовляв, на обшук не було ухвали суду.

Якщо раніше за порушення протипожежних вимог карали сумою від 34 до 170 гривень, то тепер розмір штрафу становить близько 5 тисяч гривень. Саме це і створило можливість вирішувати питання подібним чином. Суд вислухав аргументи усіх сторін та виніс свій вирок:

Отже гроші, які отримав начальник і далі будуть під арештом. До слова, нині ж Віктор Сульжик і надалі перебуває на посаді начальника управління запобігання надзвичайних ситуацій в головному управлінні ДСНС області. Якщо вину чоловіка доведуть йому може загрожувати до двох років обмеження волі.

Читайте також: На Рівненщині чоловік до смерті побив знайомого