Голів обирали у трьох об'єднаних територіальних громадах - Корнинській, Дядьковицькій та Старосільській.

Цієї неділі, 23 грудня, вибори відбулися в 78 об'єднаних територіальних громадах у 13 областях. Серед них - Рівне нщина. Тут голів обирали у трьох ОТГ - Корнинській, Старосільській та Дядьковицькій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в ОТГ Рівне нщини під загрозою

Виборчі комісії вже підрахували голоси та передали матеріали в територіальну виборчу комісію. Вона має 5 днів, аби оголосити остаточні результати.

Отож, станом на понеділок перемогу на посаду голови Корнинської ОТГ здобув Роман Горбатюк-Василейко, Дядьковицької - Людмила Вітковець, а Старосільської - Михайло Кузьмич.

Усі вони - освітяни. Так, Горбатюк-Василейко до того, як стати головою Корнинської сільради, працював директором школи у Колоденці, Вітковець - вчителем у місцевій школі, а Кузьмич - очолював Рокитнівський районний відділ освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Старосільській ОТГ Рівне нщини вибори таки відбудуться

За словами заступника голови Рівне нської обласної виборчої комісії Василя Куриласа, найжорсткіша боротьба точилася саме у Корнинській громаді, на Рокитнівщині перераховували голоси, а в Дядьковичах перемогла злагоджена робота кандидатки. До того ж на виборах фіксувались дрібні порушення, які на результат не вплинули.

До слова нині на Рівне нщині створено 35 об'єднаних територіальних громад. Призначення перших виборів очікують ще 3 ОТГ. Сподіваються, що вони відбудуться одночасно з Президентськими - 31 березня.