Важко перелічити усі прикмети, пов'язані з домашніми фіалками. Відомо, що квітка щільно увійшла у життя людини і за спостереженнями позитивно впливає на нього.

Миротворці

Фіалки очищають енергетичні потоки і приносять у домівку мир та взаєморозуміння. Це тлумачення призначення ніжної рослини з'явилося на Сході. У нашій країні його повністю підтримують.

Вважається, що ця рослина здатна налагодити стосунки у родині і на роботі. Сенполія бореться з нерозумінням і чварами, позитивно впливає на підліткову психіку. Фіалки білого кольору можуть впоратися з цим завданням краще, ніж інші.

Сильний малюк

Існує повір'я про те, що сенполія у дитячій кімнаті оберігає дитину від хвороб. Дійсно, фіалка здатна зміцнити імунітет малюка. Усе завдяки хімічному складу рослини. Він багатий на корисні макро- та мікро-елементи, а також у ньому наявні:

  • дубильні речовини;
  • саліцилова кислота;
  • вітамін С;
  • винна кислота та ін.

Екстракт цієї рослини лікує шкірні захворювання, а настоєм можна почистити кров. Прикмети про користь фіалки для здоров'я мають цілком реальні підстави.

Але на ніч краще виносити квітку з кімнати дитини. У цей час доби рослина виділяє вуглекислий газ.

Любов

Фіалка відроджує любов у сімейних відносинах і допомагає знайти другу половину своїй самотній господині. Рослина охороняє жителів домівки від сварок. Якщо зірвати квітку і носити з собою, то вона виконуватиме функцію цього оберегу, відштовхуватиме негативну енергетику і залучатиме її позитивні потоки.

Психотерапевт

Фіалка наповнює атмосферу гармонією. Її рекомендують завести тим, хто не може визначитися зі своїм життєвим призначенням. Квіти небесних відтінків наповнюють будинок енергією творення, творчості та відродження. Білі квіти допомагають тримати у чистоті не лише житло, але й думки. Прикмети кажуть, що вони позбавляють від поганих думок і підводять до правильного розв'язання проблеми.

Комахам "ні"

Фіалка створює атмосферу чистоти і затишку за рахунок того, що виганяє комах з приміщення. Особливо сильно сенполію бояться мурахи. Але це швидше не магічна ознака, а особливість рослини, пов'язана з її біохімічним складом.

Фіалки, немов магніт, притягують благополуччя у домівку. Незалежно від кольору вони налаштують позитивний емоційний фон і покращать здоров'я. Головне, полюбити рослину з оксамитовими квіточками і вона відповість взаємністю. 

Джерело