Фото: ілюстративне
Нагадаємо, що з 1 жовтня 2021 року усі заклади охорони здоров'я України перейшли на оформлення електронних лікарняних.

Відтепер, якщо людина захворіла, вона має прийти до свого сімейного лікаря на огляд. Після того, як пацієнту призначили лікування лікар створює електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність. Згідно з яким і створюється електронний лікарняний в Електронному реєстрі листків непрацездатності. Переглянути ці листки непрацездатності можна в особистому кабінеті на порталі Пенсійного фонду.

Під час створення лікарем медичного висновку про тимчасову непрацездатність пацієнтам рекомендується перевірити правильність введеної лікарем інформації. Зокрема, чи актуальний номер телефону у системі, чи вірно вказані персональні дані, та чи лікар створює лікарняний саме вам.

Але для початку необхідно зареєструватися в особистому кабінеті на порталі Пенсійного фонду та не обрати цей спосіб комунікації. Та бути офіційно працевлаштованим.

Якщо виникають ті чи інші проблеми з оформленням е-лікарняного необхідно звернутися до роботодавця або на гарячу лінію Пенсійного фонду України за номером телефону -  0 800 503 753.

Читайте також: Сьогодні у Рівному на Оствиці відбудеться Лірницька Покрова